zo 17 jan 2021

Wedstrijden

Gedurende het seizoen worden er in Nederland diverse wedstrijden in FS4 georganiseerd. Het seizoen wordt afgesloten met een internationale wedstrijd, de ESL Finale, waaraan ook Nederlandse teams deelnemen.

Tomscat Trophy

Deze wedstrijd, over 10 rondes, vindt plaats omstreeks het weekend bij 20 juni in Hoogeveen en is ontstaan uit een samenwerking tussen Paracentrum Eelde-Hoogeveen en Skydive Rotterdam ter nagedachtenis van het team Tomscat, waarvan twee leden in Perris Valley zijn omgekomen tijdens een vliegtuigcrash. Teams kunnen deelnemen in alle vier wedstrijdklassen. Inmiddels is deze wedstrijd uitgegroeid tot de grootste FS4 wedstrijd van Nederland.

Dutch League wedstrijd

De Dutch League wedstrijd gaat over 6 rondes en wordt meestal in juli gehouden en is speciaal gericht op minder ervaren springers die wel graag in wedstrijdverband willen springen of hiermee willen kennis maken. In deze wedstrijd kun je deelnemen in de wedstrijdklassen Rookie, Single A en Double A. Triple A wordt niet versprongen. Normale wedstrijdregels zijn van kracht. De uitslag van deze wedstrijd wordt gebaseerd op handicap score.

Nederlands Kampioenschap Parachutespringen FS4

In de zomer, meestal in augustus, worden vanuit de KNVvL de Nederlandse kampioenschappen parachutespringen georganiseerd. Deze vinden plaats op een centrum dat deze wedstrijden toegewezen krijgen vanuit de KNVvL. Een van de onderdelen van het NKP is FS4 over 10 rondes. Teams kunnen deelnemen in alle vier wedstrijdklassen.

European Skydiving League Finals

De ESL Finals, over 10 rondes, wordt meestal in het begin van september gehouden door het land dat in het voorgaande jaar de ESL trofee heeft gewonnen. Deelname wordt bepaald op basis van leaguepunten, die verdiend kunnen worden bij bovenstaande wedstrijden. Per klasse mogen de drie beste teams deelnemen aan de ESL Finals, waarin zij zich kunnen meten met teams uit diverse landen.