zo 17 jan 2021

Concept

De Dutch League is een organisatie voor het stimuleren van het 4-mans wedstrijdspringen in Nederland. Hiervoor organiseert de DL organisatie zelf wedstrijden en werkt daarnaast samen in Europees verband binnen de European Skydiving League om teams internationale wedstrijdervaring op te laten doen.

Doel

Het doel van de Dutch League is om springers op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met het wedstrijdspringen. Dit doen we door zelf een of meerdere wedstrijden te organiseren voor teams met verschillende ervaringniveau's, waarbij de organisatie coaching beschikbaar stelt. Daarnaast kunnen teams via de Dutch League deelnemen aan de finale van de ESL. Deze finale is een internationale wedstrijd aan het einde van het seizoen, waaraan teams uit vergelijkbare organisaties van diverse landen mee doen.

Prijzen

Klasse

De Dutch League wedstrijd en de Tomscat Trophy in Nederland kennen een Triple A klasse, een Double A klasse, een Single A klasse en een Rookie klasse. De Triple A klasse is bedoeld voor ervaren teams en de Double A klasse is bedoeld voor minder ervaren teams en de Single A is voor beginnende teams met al enige ervaring. De Rookie klasse is voor beginnende teams met heel weining ervaring.

Het kan zijn dat, afhankelijk van de belangstelling, een wedstrijd slechts een Double A, een Single A en een Rookie klasse heeft. Teams kunnen zelf bepalen in welke klasse ze willen deelnemen. Wel dient een team het hele jaar door in dezelfde klasse mee te doen.

Handicap

Om teams met verschillend ervaringsniveau's binnen een klasse te kunnen vergelijken, is de uitslag van een Dutch League wedstrijd gebaseerd op een handicap score. Per wedstrijd worden teams punten toegekend per sprong, de zogenaamde TRUE, score. Het totaal van deze scores over alle rondes wordt gecorrigeerd met een handicap factor. Op basis hiervan worden de teams gerangschikt.

Leaguepunten

DL vlag Per wedstrijd krijgen de deelnemende teams leaguepunten afhankelijk van hun plaats, zie tabel hieronder. In de Dutch League worden de leaguepunten behaald over alle wedstrijden opgeteld en gerangschikt in de einduitslag. De teams met de meeste leaguepunten worden afgevaardigd naar de ESL finale.

PlaatsLeaguepunten
115
212
310
48
57
66
75
84
93
102
11 etc1

De wedstrijden die meetellen voor leaguepunten zijn de Tomscat Trophy, de Dutch League wedstrijd en de nationale kampioenschappen parachutespringen FS4.