zo 17 jan 2021

Over ons

De Dutch League is een organisatie met als doel om het FS4 wedstrijdspringen in Nederland te stimuleren.

Wij proberen dit te bereiken op diverse manieren: via informatie (deze website), het organiseren van een Dutch League wedstrijd en in internationaal verband binnen de European Skydiving League.

De organisatie bestaat op dit moment uit Mike Pennock (oprichter) en Gerhard Schut, die op vrijwillige basis hieraan meewerken. Hieronder kun je kort met ons kennis maken.


Mike Pennock

Mike PennockHallo, mijn naam is Mike Pennock....
Jawel de broer van de Rigger in Rotterdam Zuid oftewel "Caroline Suits en Rigging Services".

Ik ben begonnen met parachutespringen in december 1982 bij de Mariniers. Mijn grondopleiding duurde 3 weken (15 dagen full-time) en daarna heb ik 5 sprongen gemaakt uit een Trans-All (Dat is een kleine Hercules) In augustus 1984 ben ik pas echt gaan springen bij The Flying Dutchmen in Rotterdam.

R-fource

In 1986 ben ik Hulp instructeur geworden en sinds 1991 ben ik in het bezit van mijn Instructeurs bevoegdheid. Rond die tijd ben ik ook begonnen met mijn passie namelijk het formatie springen. Na een aantal jaren in verschillende teams te hebben gesprongen, ben ik in 1995 begonnen met camera werk en heb sindsdien elk jaar meegedaan aan de NKP. De laatste 5 jaar met Dutch-Fource en R-Fource. Met dit laatste team zijn we in 2006 als Nederlands team naar de WK in Croatie geweest.

In 1994 ben ik begonnen met de organisatie van de Tomscat en in 2000 zijn daar de huidige League wedstrijden bij gekomen.


Gerhard Schut

Gerhard Schut Hallo, ik ben Gerhard Schut,

In 1991 ben ik in Belgie begonnen met springen en in 2000 ben ik in Nederland in het Dutch Flight project gestapt. Daarnaast heb ik in diverse FS4 teams gesprongen, waaronder We Brake For Nobody, De Jokers, Pulse en NRG. De Jokers op de Malevsky Cup

Het ontwerpen van websites is begonnen toen ik in Dutch Flight stapte, waar ik het beheer van de Dutch Flight website heb overgenomen. Ook voor diverse FS4 teams heb ik websites gebouwd. In 2004 heeft Mike mij gevraagd om de website van de Dutch League (toen nog Dutch Handicap Competition) op te zetten en in 2008 heb ik de uiteindelijke organisatie van de Dutch League op me genomen.